Izlet na jezero Jasna

Jezero neponovljivih jasnih gorskih odsevov 

Slikovito jezero Jasna leži na sotočju potokov Mala in Velika Pišnica. Je eno najbolj prepoznavnih in priljubljenih znamenitosti Kranjske Gore.

Jezero se ponaša s čudovito kuliso dveh markantnih gora Razor in Prisank, zato bo sprehod okoli jezera prava paša za oči in raj za fotografe. Če boste zelo pozorni, boste lahko videli tudi znano Prisankovo okno, eno največjih naravnih oken v Sloveniji.

Lakes slovenia jezera slovenija

Ponuja številne možnosti za rekreacijo

Jezero je raj za muharjenje, kopanje pa je rezervirano za pogumne, saj je voda precej mrzla, tudi poleti. Vsekakor se ob jezeru lahko posončite na lesenih pomolih, se osvežite v gostinskem lokaku, zaveslate na supu, preberete knjigo, ki si jo sposodite ob jezeru, si odpočijete na ležalnikih in se povzpnete na šest metrov visoko razgledno ploščad in uživate v pogledu na Julijske Alpe. 

Blizu razglednega stolpa je urejena krožna Kneippova pot iz kamnov, po katerih teče hladna gorska voda. Sprehod po kamnih bo pravo doživetje, ki bo blagodejno vplivalo na stopala.

Nepozabne spominske fotografije posnemite ob foto točki s Kosobrinom iz mladinske pripovedke o Kekcu ali poleg ponosnega bronastega kozoroga.

Zakaj sem izbrala to jezero? Vsakokrat ponudi popolno simetrijo jasnih gorskih odsevov, pa vendar so venomer drugačni zaradi svetlobe in oblakov.

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj