Izlet na jezero Rakitna

Zdravilno jezero, koder so hodili že stari Rimljani

Jezero Rakitna ali Rakiško jezero je priljubljena izletniška točka za kolesarje, kopalce, sprehajalce in ribiče, saj ponuja številne možnosti za rekreacijo in oddih. Kraj Rakitna z jezerom in s svojimi borovimi in smrekovimi gozdovi za ljudi z obolenji dihal že od nekdaj velja kot zdraviliški kraj.

Lakes slovenia jezera slovenija

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Pouči nas o zgodovinski dediščini kraja

Jezero je izhodišče za sprehod po gozdno-arheološki učni poti, dolgi nekaj več kot tri kilometre. Popelje nas do ostankov rimskega obrambnega stolpa in zapornega zidu.

Tik ob jezeru je hotel z veliko teraso in počitniško naselje, nedaleč stran pa klimatsko mladinsko zdravilišče. Če boste jezero obiskali pozimi, boste lahko drsali na njegovi zaledeneli gladini ali izkoristili kakšno izmed urejenih stez za tek na smučeh.

Poleg jezera si oglejte še Golobjo jamo, ki jo na dnu krasi jezerce. Jezero Rakitna je izhodišče za vzpon na hrib Krim, s kolesom ali v pohodnih čevljih.

Zakaj sem izbrala to jezero? Jezero z zdravilnim učinkom povabi na sprehod s starimi Rimljani in obenem napolni z doživetji sedanjosti.

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj