Doživi Črno jezero na Pohorju

Mirno Triglavsko jezero, ujeto nad prepadom

Črno jezero je najnižje ležeče in najtoplejše jezero med sedmerimi Triglavskimi jezeri. Čeprav ga prištevamo v skupino Triglavskih jezer, pravzaprav leži v sosednji Lopučniški dolini. Ime je dobilo zaradi lege v kotanji sredi gozda, ki se razprostira tik za robom Komarče. 

Ob jezeru je čudovito spokojno 

Markantne skale ob in v vodi vas bodo povabile, da se ustavite in občudujete lepote jezera.

Lakes slovenia jezera slovenija

Vabim vas na lep izlet od koče na Planini do Črnega jezera, na kateri spoznate kar tri jezera. Od Bohinjske Bistrice zavijete proti Stari Fužini, nato jo uberete levo proti Planini Blato. Dobra ura zmerne hoje po lahki poti vas bo popeljala do koče na Planini pri jezeru, kjer se ustavite za občudovanje prvega jezera, nato pa nadaljujete pot čez planino Viševnik do Črnega jezera. Gorskih razgledov sicer ni veliko, saj večji del poti vodi po gozdu.

Tretje jezero je skrito med gozdovi med jezerom pri koči na Planini in Črnim jezerom. Sledite zemljevidu, da najdete zelo zaraščeno pot z visokim rastjem, ki vodi do jezera. Presenetila vas bo prelepa, umirjena kulisa cvetlic in smrek.Zakaj sem izbrala to jezero? Eno od ikoničnih Triglavskih jezer se nahaja v mirnem okolju ob robu prepada. Včasih se največji mir nahaja tik ob robu nevarnosti.

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj